Visites externes

L’Aula d’Astronomia de la Universitat de València és un laboratori docent del departament d’Astronomia i Astrofísica on s’imparteixen les classes pràctiques de les assignatures d’Astronomia de titulacions com ara Matemàtiques, Física o Periodisme.

Tanmateix, en un compromís per acostar la ciència de l’Astronomia a la societat, aquesta aula s’obri al públic en general i assumeix una tasca divulgativa els dies que no hi ha activitat docent. Aquesta oferta pot ser aprofitada tant per escoles com per grups o persones interessades en l’observació del cel.

Aquest laboratori està situat a la part més elevada de l’edifici d’investigació Jeroni Muñoz, al campus de Burjassot. Compta amb dues instal·lacions: d’una banda l’aula, amb infraestructura informàtica per a fer el tractament i anàlisi de les imatges obtingudes, i d’altra l’estació d’observació, ubicada a la terrassa i on s’hi troben els telescopis. Dins de la cúpula gran hi ha el telescopi apocromàtic usat per a l’observació nocturna, mentre que a fora està el telescopi solar vertical i un radiotelescopi. Finalment a la cúpula menuda es disposa d’un telescopi reflector.

Els centres de primària i secundària que estiguen interessats en visitar l’Aula se’ls ofereix una activitat programada d’unes dues hores de durada, que comença amb una xerrada sobre diversos aspectes de l’observació astronòmica, sobre el sistema solar, les nebuloses i les galàxies. Després es puja a la cúpula i amb el telescopi s’observen els objectes visibles en cada moment, principalment els planetes, la Lluna i les nebuloses brillants. També s’expliquen les constel·lacions i es dóna resposta a les curiositats dels visitants. Les visites nocturnes comencen a la posta del Sol, això implica que a la tardor s’inicien al voltant de les set de la vesprada, però al final de la primavera s’ajornen fins a les nou de la nit. En el cas de visites diürnes, l’observació del cel nocturn es substitueix per una observació segura del Sol. Els grups estan composats per 20 persones i és recomanable que siguen alumnes de tercer cicle de primària, ESO o Batxillerat.

Aula d’Astronomia
Departament d’Astronomia i Astrofísica
Facultat de Física
C. Dr. Moliner, 50
46100 Burjassot
Tel.: 96 354 30 69
www.uv.es/aulaastronomia
Per a més informació contactar amb el responsable Enric Marco

Comments are closed.